• JUNIORSKÝ MARATON

          • All runners are beautiful.... Žáci a učitelé z gymnázia i učiliště spojili své síly na juniorském maratonu! I když jsme nedosáhli na bednu, zvládli jsme trasu 42 km ve studentské skupině za 3:09 a učitelský tým se sice nezapojoval do soutěže, ale s časem 3:26 nás určitě nezahanbil!  

          • PYŽAMOVÝ DEN

          • Školní parlament pro vás připravuje další akci - Pyžamový den! Nezapomeňte se připojit a přijít 10.5. do školy v pyžamu.

          • ŠKOLENÍ PÁNSKÝCH A DÁMSKÝCH STŘIHŮ

          • Školení pánských a dámských střihů dne 11.4.2024 na provozovně OV předváděl kadeřník Dino Dolič - náš absolvent kadeřnického oboru.  Ve své práci se zaměřil na módní trendy letošního roku. Kladl důraz na pečlivost, důslednou konzultaci s modelem , rozdělování vlasů s čistotou pěšinek do jednotlivých sekcí, kontrolu v zrcadle, pečlivost v udržení tvaru budoucího účesu. Předvedl  konečné úpravy vlasů za použití vlasové kosmetiky a nových technik foukané ondulace.  Modely měly různé délky vlasů a na každém předvedl jinou techniku.   

            Na závěr proběhla konzultace s žáky a odpovídání na dotazy. 

          • VÝSTAVA BAROKO V BAVORSKU A V ČECHÁCH

          • Je krásné, když se stále člověk může spolehnout na kvalitu svého učitele. Mě jeden z těch mých
            nezklamal nikdy. Když jsem se studenty 3.G uvažoval o návštěvě této impozantní výstavy (jelikož baroko
            právě probíráme) mohl jsem tušit, že za tím bude stát on, Prof. PhDr. Vít Vlnas, PhD., muž s nímž jsem
            spjat již od svého studia dějin na vysoké škole, a kterého považuji za našeho největšího odborníka na
            baroko, a to jak po stránce historické, tak i kunsthistorické.


            Tento slavný historik, učitel a kurátor mnoha výstav u nás i v zahraničí se opět vyznamenal, a vtáhl do
            této epochy i některé studenty našeho gymnázia, od nichž bych to nečekal. Opravdu za mnou chodili již v
            průběhu výstavy a s okouzlením mi sdělovali, jak to na ně působí, a chtěli si upřímně povídat o tom, co
            vidí. Asi nečekali takovou impozantnost. Zpočátku jsem některé podezříval, že se mě jen snaží obměkčit,
            aby mě vzápětí požádali o zkrácení čekání na „propouštěcí hodinu“ z muzea. Ale nebylo to tak.


            Kolega Papoušek, který zde byl s námi též, dával případným zájemcům další výtvarné „rozhřešení“. Oba
            jsme si jakožto zkušení oganizátoři výstav na naší škole pochvalně pomláskávali nad uměleckou čistotou
            a lehkostí s jakou je výstava udělána. No paráda. Jednou vidět, je lepší než stokrát slyšet. Bonusem bylo,
            že si mohli někteří zájemci z naší školy v rámci zlevněné vstupenky prohlédnout další expozice
            Národního muzea, kterých je opravdu mnoho v obou budovách propojených podzemním tunelem.
            Tunelem, který je magický sám o sobě obklopený špalírem odpočívajících sedících studentů, opírajících
            se o obrovské projekce. A já jsem opět pocítil naději, že to na té cestě mladých lidí za poznáním nebude
            tak zlé......

            PhDr. Jaroslav Palas

          • POLICEJNÍ MUZEUM

          • V pátek 12. dubna jsme navštívili velmi zajímavé, interaktivní a komplexní muzeum. 

            Ve velmi příjemné náladě a se sluncem v duši i na obloze jsme v sestavě Mgr. Čožíková, PhDr. Jaroslav Palas, studenti 1. G a studenti 4. G (a dokonce několik „dobrovolníků“ z 2. G) prožili krásné dopoledne v jednom z muzeí, které se stále mění, stále doplňuje a vyvíjí. Byl to opravdu zážitek. 

             

            Díky organizačním schopnostem Mgr. Čožíkové se nás v muzeu ujal muž, který je jinak vědeckým pracovníkem tohoto muzea, a tím se posunul náš „exkurzní“ prožitek ještě o několik levelů výše. Šlo o policistu, právníka, historika a spisovatele. Plk. JUDr. Michal Dlouhý, PhD. je mužem, který je spojen s policejní praxí, např. vedením pyrotechnické služby, historií četnictva ( např. autor námětu slavného seriálu Četnické humoresky. Po celou dobu nám přidával k jednotlivým exponátům a expozicím exkluzivní informace, které bychom jinak těžko vyčetli (z jinak velmi dobrých popisných textů, které zde byly prezentovány). 

             

            Prošli jsme si vývojem v oblastech policie, četnictva, armády,speciálních jednotek, tajných služeb,  celní správy, vězeňské služby, a dalších organizací. Samostatná místnost byla věnována třeba i protidrogové činnosti, policii operující na vodních tocích. Na některé exponáty jsme si dokonce mohli sáhnout a vyzkoušet si je. Myslím, že některé fotografie dokládají, že to rozhodně nebyla nuda.    

             

            Některé momenty nás rozesmály, ale některé také rozesmutněly, zvláště když byla řeč o mnoha drsných kriminalistických případech, k nimž zde byly také různé děsivé artefakty, nebo když se hovořilo o množství příslušníků policie a četnictva, kteří za poslední století zemřeli ve službě. Návštěvu jsme zakončili na zahradě muzea, kde jsou vystavena např. prezidentská vozidla posledních třiceti let. Skupinová fotografie u pomníku věnovaného služebním psům, byla uctivou tečkou za naším poznáváním.  

             

            Na všech studentech bylo vidět, že neodchází unaveni, spíše naopak dobře namotivování k další návštěvě. V létě má být muzeum dokonce zadarmo, takže někteří ze studentů rovnou prohlašovali, že se sem brzy vrátí i s rodiči. Tak snad se dobrá věc podaří.


             

                                                                                                            PhDr. Jaroslav Palas

             

          • PURO GELATO

          • 12. dubna jsme se vydali do centra města a navštívili jsme Puro Gelato na ochutnávku zmrzliny.
          • ŠKOLNÍ FOTBALOVÝ TURNAJ

          • Školní turnaj fotbalu na Pražačce měl nejen štěstí na počasí, ale i na účastníky. Naše gymnázium se utkalo s gymnáziem Arcus a soutěžilo osm týmů. Naše škola se může pyšnit třemi týmy s vynikajícím umístěním. Největší radost nám udělal Lukáš Blanda, který získal cenu za nejlepšího brankáře.

          • DEN PRAKTICKÉ EKONOMIE

          • Den praktické ekonomie, aneb zažíváme učivo v praxi ! Tak jsme pojali pondělní den se studenty 2.rocniku SOU a navštívili živnostenský úřad Prahy 1🏢, notářskou kancelář pani notářky Tláškove⚖️ a prozkoumali dějiny peněz v rámci numismatickych sbírek Národního muzea🪙💸. Nezvyklým zážitkem se pak pro studenty stala projížďka pater nosterem🎡

          • DEN FILOZOFIE

          • V úterý 26. března 2024 při příležitosti blížícího se výročí narození našeho velikána Jan Ámose Komenského (28. 3. 1592), jsme se rozhodli uctít jeho památku nejen jakožto pedagoga, ale také jako filozofa evropského formátu.

             

            Rozhodli jsme se tedy v osvědčeném tandemu (Palas – Čožíková) uspořádat Den filozofie, který by jednak ještě více zviditelnil tento obor na naší škole, ale rovněž přiblížil studentům určitý způsob přemýšlení a nahlížení na vše kolem nás i uvnitř nás.

             

            Rozhodli jsme se pro tři renomované odborníky, kteří naštěstí všichni s potěšením přijali naší nabídku. Chtěli jsme zde mít zastoupeny alespoň dvě filozofické generace, což se podařilo, a také jsme chtěli, aby se přednášející dotkli základních gnoseologických a ontologických otázek, které jsou přeci jen pro mladého člověka, začínajícího s tímto oborem zásadní.

             

            Prvním vystupujícím byla Prof. PhDr. Anna Hogenová, CSc., velmi známá fenomenoložka, a dle mého názoru naše momentálně největší žijící filozofka. Svým laskavým vystupováním dokázala studentům trochu pootevřít vrátka k otázkám, které si každodenně klademe a musíme si klást. Dokázala posluchačům sdělit i některé nepříjemné pravdy o dnešní době a generačních specificích lidí narozených již ve třetím tisíciletí. Paní profesorka reagovala na několik zajímavých otázek, které myslím dokázala zdolat, ke spokojenosti tázajících. Viděl jsem na tvářích některých účastníků úžas nad tím, co všechno lze vnímat a jak lze různé jevy interpretovat. V duchu jsem si zavzpomínal na přednášky a zkoušky, které jsem s paní profesorkou absolvoval kdysi v rámci mého vysokoškolského studia. Je to krásné, když se „kruh uzavírá“.  

             

            Druhým přednášejícím byl můj velmi dobrý známý  a zástupce mé generace Mgr. David Bartoň, který se věnoval řekněme určitým paradigmatům, skrze které můžeme na informace okolo nás hledět. Přidal řadu etických příkladů, a naznačil, že dobře připravený vyzrálý a vyrovnaný člověk, který umí dobře číst svět kolem sebe, je potom odolnější vůči tlakům a mezním situacím, jimž nás život často bez varování vystaví.  To aby člověk obstál, nezavdal si s něčím, co by posléze považoval za špatné, vyžaduje výcvik mysli, již od útlého mládí

             

            Třetí hostem se stal  Mgr. Immanuel Mariae. Muže, který má blízko k religionistice a theologii, jsem požádal, aby jeho blok byl věnován především křesťanské  filozofii, resp., aby se pokusil nastolit jakési téma, co znamená víra pro dnešního člověka, a jak ho ukotvuje v současném světě. To se, myslím, podařilo beze zbytku.

             

            Opět zde padlo několik otázek, a místy byla diskuse až bouřlivá. Argumenty, protiargumenty, teze a antiteze…….. nádhera. Tak jsem si to přesně přál.       

             

            Důkazem toho, že se 1. ročník Dne filozofie povedl budiž i to, že asi 15 studentů zůstalo zcela dobrovolně s posledním přednášejícím v učebně, a pokračovali v „disputaci“, již zcela dobrovolně :-)

             

             

            Tak tedy doufejme, že příští rok se nám opět podaří uskutečnit tento svátek ducha ve stejné kvalitě. 

             

                                                                                                         PhDr. Jaroslav Palas

          • AKCE FOX GAMES

          • Dne 20. 3. 2024 jsme v naší škole uspořádali zajímavou akci spojenou s hrou Cesta životem od společnosti Fox Games. Studenti se rozdělili do dvou týmů a společně se ponořili do této dynamické hry, která následně vyústila v podnětnou reflexi. Tato aktivita přímo navázala na nedávný seminář s názvem "Můžeš podnikat", během kterého jsme měli tu čest poznat dobrovolníka Petra Lišku, autora ekonomických her.

          • ABSOLVENTSKÝ PLES

          • Dovolte nám Vás pozvat na poslední ples v tomto školním roce, a to na ples absolventský, který se koná 5. dubna 2024 od 18:00 v hotelu Belvedere na adrese Milady Horákové 19.

            Cena vstupenky činí 450,- Kč a je k zakoupení v ekonomickém oddělení.

            Přijďte se "rozloučit" s našimi absolventy ve velkém stylu a užít si náš poslední ples v tomto školním roce.

          • PŘEDNÁŠKA LINDT & SPRÜGLI S.R.O.

          • Dne 14. 3. 2024 proběhla v prvním ročníku nástavbového studia oboru Podnikání, přednáška do předmětu Písemná ústní a elektronická komunikace, s tématem výběrového řízení do firmy Lindt & Sprüngli (CEE) s.r.o. Přednášející pracuje ve firmě jako Sales Director pro Českou republiku. Žáci měli možnost nahlédnout do průběhu přijímacího řízení na jednotlivé pracovní pozice. Do svého budoucího profesního života dostali cenné rady, jak se vypořádat se stresem, co mohou očekávat, a jak takový pohovor může probíhat.

          • ŠKOLENÍ - BLONDME - SCHWARZKOPF

          • Další z mnoha školení pro naše budoucí kadeřníky od firmy Schwarzkopf proběhlo 8. března. Obsahem bylo představení nových produktů vlasové kosmetiky určených pro světlé vlasy, které podtrhují přirozenou krásu blond vlasů a podporují jejich zářivý vzhled. Žáci 3. ročníků  měli možnost sledovat práci dvou školitelek, z nichž jedna prováděla praktickou ukázku jedné z technik barvení přímo na modelce, druhá seznámila žáky s technologií a  přípravky pro luxusní péči o světlé vlasy.  Žáci sami hodnotili školení jako velmi přínosné pro jejich budoucí praxi, neboť získané poznatky přispěly k rozšíření jejich praktických dovedností a ujasnění pracovních postupů. V dubnu navštíví náš kadeřnický salon Dino Dolić – náš absolvent kadeřnického oboru, který se vrátil ze studijního pobytu v Anglii a představí našim žákům novinky dámských a panských střihů. 
            Těšíme se.  

          • FESTIVAL TÝDEN MOZKU AV ČR

          • Úterý 12.3. se pro studenty a studentky 1. a 3.G neslo ve znamení mozku v rámci festivalu Týden mozku pořádaném každoročně Akademií věd České republiky!

            Na přednáškách jsme měli možnost nahlédnout pod ruce a do laboratoří🧪odborníků a studentů v oblasti neurobiologie nebo se zamyslet nad porovnáním našeho vnímání a prožívání ve virtuálním a skutečném světě.Odpoledne následoval workshop od  specialistů na neurorehabilitaci 🧘 z centra ERGO Aktiv.

            Zapálené lektorky nás seznámily s následky cévní mozkové příhody a zodpověděly důležité otázky:💡 Jak mrtvici poznat?
            💡Jaké má následky?
            💡Může se mozek po takovém poškození uzdravit?

            💡A dá se mrtvici nějak předejít?

          • PAVEL BRYCZ ČETL V LITOMĚŘICÍCH Z NOMÁDSKÉ VÍRY

          • Zaplněná aula Střední školy pedagogické, hotelové a služeb v Litoměřicích zažila v úterý 19. března veřejnou premiéru duchařské novely Misslím na tebe spisovatele Pavla Brycze.

             

            Napínavý příběh z knihy Nomádská víra originálním způsobem zpracovává motiv dybbuka, mediální manipulace i hnutí ME TOO.

            Spisovatel a učitel Gymnázia bratří Čapků v Praze Hostivaři si poprvé vyzkoušel číst z čtenářsky i posluchačsky náročného textu, v němž se prvky tragiky i komiky střídají ve zběsilém filmovém tempu.

            Žákyně i žáci zejména pedagogických oborů jsou vzděláváni hlouběji ve hře na hudební nástroj, dramatické výchově, tvůrčím psaní i výtvarné výchově, není tedy divu, že patří k náročným čtenářům i sami umělecky tvoří.

            Rozhodně není náhoda, že žák zdejší školy Matyáš Sahula získal hlavní cenu v esejistické soutěži Knihovny Václava Havla 2023 s tématem „Dva roky ve stínu války“.

            Po čtení, kde zazněly i ukázky z textařské tvorby autora, následovala beseda.

            Nejzajímavější dotazy v zaplněné aule směřovaly k tématu umělecké svobody v éře hyperkorektní cancel culture a woke komunity a k roli literatury a knížek v časech, kdy čtenářská gramotnost upadá.

            Díky češtináři Jiřímu Klenerovi, učitelce dramatické výchovy, českého jazyka s literaturou a angličtiny, paní Monice Illichmannové a

            paní zástupkyni Ladislavě Linayové, která vyučuje výtvarnou výchovu, to ovšem není případ nejlepších ze zhruba dvou set budoucích pedagogů. Ti projevují nejen zájem o kulturu, ale i schopnosti v uměleckých oborech a jazykovou vybavenost, takže budou mít jistě v budoucnu svým žákům, ale i vlastním dětem, co předat.

            „Mí Litoměřičané mi rozumějí,“ parafrázoval Pavel Brycz výrok Mozarta. „Ačkoliv jsem se narodil pod Řípem v Roudnici, i tady pod Radobýlem se cítím jako doma.“

            V podvečer ten samý den autor četl z knihy Nomádská víra také v Knihovně Karla Hynka Máchy. Plnil tím slib, který dal coby porotce literární soutěže Máchovou stopou v době, kdy knihu díky laskavosti Visegrádského fondu a vedení Gymnázia bratří Čapků mohl psát na rezidenci v polském Krakově.

            Tehdy slíbil spoluporotcům i knihovně, že výsledek veřejně představí, jakmile kniha vyjde.

            Po besedě se čtenáři vyjevil spisovatel i utajenou spojitost novely Misslím na tebe s Litoměřicemi.

            „První nápad na Misslím na tebe vznikl jako filmový námět pro producenta a filmového režiséra Miloše Šmídmajera,“ prozradil Brycz. „Ten pochází z Litoměřic a mimo jiné zpracoval životní příběh dalšího slavného Litoměřičana Felixe Holzmanna.

            Bustu slavného komika může návštěvník spatřit na fasádě domu na krásném litoměřickém náměstí nalevo od veřejné knihovny.

          • DEN FILOZOFIE

          • Přijďte osvěžit svou mysl na Den filozofie, který se koná v naší škole. Těšíme se na Vás 26.března od 9:00 do 15:00 hodin. Moderovat budou naši skvělí pedagogové  - PhDr. Jaroslav Palas a Mgr. Monika Čožíková

          • PŘEDNÁŠKA PREVENCE KRIMINALITY A TEORIE SEBEOBRANY

          • Tento týden se ve 2. ročníku SOU a 2. a 3. ročníku gymnázia uskutečnilo důležité setkání, které se zaměřilo na prevenci kriminality a teorii sebeobrany. Žáci měli možnost získat užitečné znalosti a dovednosti ohledně bezpečnosti ve veřejném prostoru, prevence proti různým formám násilí a také praktické dovednosti pro vlastní ochranu. Přednáška byla rozdělena do tří částí, které pokrývaly široké spektrum témat od teorie po praktickou aplikaci. Byla to skvělá příležitost pro studenty naučit se, jak rozpoznat potenciální nebezpečí a jak správně reagovat v různých situacích.

          • NÁVŠTĚVA DOMU SENIORŮ

          • Dne 8.3.2024 se naše studentky oboru kadeřník a vlásenkář – maskér účastnily akce ,, Den pro krásu“. Tuto akci pořádal Domov pro seniory Sulická k příležitosti Mezinárodního dne žen. Seniorky byly seznámeny s výrobou paruk a také proběhla názorná ukázka líčení ala Marylin Monroe, kterou vytvořila slečna Viktorie Fisherová, studentka třetího ročníku oboru vlásenkář- maskér. Postavu Marylin pak ztvárnila spolužačka Barbora Horníčková. K této příležitosti přispěly i naše kadeřnice -  studentky druhého ročníku, které seniorkám prakticky ukázaly možnosti úpravy vlasů jako je žehlení, tvorba vln či tzv. obrácený cop. Dále pak poskytovaly úpravy vlasů obyvatelkám domova.

            Prostředí domova bylo velmi milé a přístup seniorek k nových poznatků velmi pozitivní, což se odrazilo na náladě všem zúčastněným. Domov je ve krásně a moderně vybaven a sálá z něj pozitivní energie nejen pro obyvatele, ale i pro návštěvy. Naše škola se nebrání další spolupráci a možnostem.

          • NÁVŠTĚVA ARCHIVU BEZPEČNOSTNÍCH SLOŽEK

          • V pátek  1. března  2024 jsme navštívili naši maturanti (studenti 4. G) spolu se svým učitelem dějepisu a moderních dějin PhDr. Jaroslavem Palasem budovu „Archivu bezpečnostních složek“ v Braníku, který je spojen jak s totalitou nacistickou, tak i komunistickou.  Jedná se o tradiční exkurzi k moderním dějinám, kterou je možné uskutečnit především díky osobním kontaktům učitele Palase, který zde kdysi pracoval, jakožto historik na oddělení tzv. Třetího odboje, kde jsou zpracovávána stanoviska k uznání účastníků Třetího odboje.    

             

            Zde se nás tentokrát neujala jako vždy sympatická vedoucí pracovnice (bývalá spolužačka Dr. Palase z dob vysokoškolských studií), která je vedoucí celého oddělení místních fondů. Letos to byl mladý sympatický archivář, který zajistil, aby pro nás bylo opět připraveno mnoho zajímavého.  Ve velké zasedací místnosti byli studenti seznámeni nejprve s prací a funkcí tohoto specifického archivu. Poté návštěvníci zhlédli velmi zajímavé originální materiály z provenience STB, a vyslechli řadu neuvěřitelných tragických i tragikomických příběhů, které provázely život v jinak politicky dosti smutném období našich dějin, v letech 1948 – 1989. Ti nejbystřejší studenti uměli zařadit informace i do širšího světového geopolitického kontextu Studené války, což jsem jakožto učitel kvitoval s povděkem. Populární činností byla možnost si na velkém plátně vyhledat konkrétní zájmovou osobu, která byla v hledáčku Státní bezpečnosti, z důvodu jisté společenské exponovanosti, což studenti využili, a vyhledali si některé celebrity 60. až 80. let, či své příbuzné a známé.  Druhou novinkou byla potom produkce dokumentu, který připravila organizace Paměť národa, a který se zabývá jistou porevoluční reflexí několika důstojníků Stb, kteří byli ochotni vystoupit tzv. „na kameru“.   

             

            Součástí návštěvy byla i určitá beseda (diskuse) nad konkrétními texty, vypovídajícími o komunistické perzekuci. Dojemné příběhy a některé velmi působivé fotografie, týkající se některých osudů vyvolaly řadu emocí a dotazů. Studenti také pochopili, že interpretace pramenů je velmi zodpovědná věc, a že není možné v dnešním zrychleném světě například šmahem vyhodnotit nějakou informaci (např. někoho negativně hodnotit bez dostatečného ověření zdroje, apod.) 

             

            Naprostou novinkou i pro mě samotného byla možnost vyzkoušet si čtečku mikrofiší, což myslím dalo studentům na chvíli možnost se stylizovat do jakési agentské nálady v 70. letech. Čtečka těchto zmenšených záběrů se běžně nepoužívá. Bylo to nesmírně zajímavé a dobrodružné.

             

            Archiv v první řadě pomáhá badatelům, studentům i laické veřejnosti při pátrání po osudech lidí z nedávné minulosti, spojené s komunistickým, ale i nacistickým režimem, což vede k zlepšování povědomí o těchto obdobích našich moderních dějin. Tato informace studenty velmi zaujala, neboť někteří nepředpokládali, že by i jim samotným bylo umožněno, samostatně bádat např. po svých předcích. Z dalších úkolů, které archiv vykonává, studenty asi nejvýrazněji zaujalo Oddělení třetího odboje, které svou činnosti přispívá k vypořádávání se společnosti se svou komunistickou minulostí  (podíli se na vypracovávání stanovisek k jednotlivým žadatelům. Kteří usilují o uznání statutu Účastník třetího odboje.     

             

            Na závěr měli studenti možnost shlédnout restaurátorskou „laboratoř“, kde procházejí některé archiválie určitým odborným postupem rekonstrukce či oprav. Jednalo se, stejně jako v ostatních případech, o velmi působivé a trochu tajemné pracoviště.

             

            Exkurze splnila svůj účel a myslím, že rozšířila studentům další obzory jejich poznání o světě historického bádání kolem nás.      

             

                                                                                                                   PhDr. Jaroslav Palas

             

          • KLÁRA ANEB PŘÍLIŠ MNOHO HVĚZD

          • Začátkem nového roku se naše škola účastnila školní akce s názvem Klára aneb příliš mnoho hvězd. Této se akce se účastnil celý druhý ročník SOU.

            Britská televizní stanice BBC mapovala před několika lety osudy osvětimských vězňů a narazila tehdy i  na příběh Kláry Brodyové (1920 - 2007), ženy, která jako jediná ze své rodiny přežila věznění v jednom z nejhorších koncentračních táborů. Po válce se přestěhovala na sever Čech a nikdy svým blízkým o válce nevyprávěla. To, že byla vězněna v Osvětimi, připomínalo jen číslo 3847 vytetované na jejím předloktí. V roce 1985 sedla Klára k psacímu stroji a zcela bez emocí popsala své zážitky z té doby. Vznikl příběh, který svou věcností a strohým popisem zvěrstev páchaných na vězních děsí a dojímá. Příběh dívky, která jako jediná z patnáctičlenné rodiny přežila útrapy transportu, selekci, mučení i pochod smrti, zaujal „DVD Litvínov“ natolik, že ho zpracoval jako dokumentární divadelní inscenaci

             

  • Sleduj gymnázium na sociálních sítích

  • Sleduj učiliště na sociálních sítích